Håkan Svanström är byggledare i TV4’s nya storsatsning Marko & Irma. Tv-programmet hade premiär den 12 januari på bästa sändningstid och följer Markoolio och hans mamma när de bygger ett nytt hus åt henne. Programmet beskrivs av TV4 som ”en galen husbyggarresa, kantad av frustration, skratt, tårar och finska svordomar”.

Så här beskriver Håkan upplevelsen att vara med i Marko & Irma.

”Det hela började med att vi på Svanströms El & VVS dömde ut Irmas hus på vår YouTube-kanal, och när Marko undrade om det gick att renovera, jag bestämt NEJ……

I januari 2022 så fick TV4 se en trailer som vi klippt från det material vi hade filmat för våran YT kanal och inom loppet av 2 veckor så fick vi besked om att dom ville göra ett program om att Irma får ett nytt hus.

Här börjar ett enormt arbete med att få ihop allt med leverantörer, byggare samtidigt som vi ska hålla ett tidsschema och filma, och jag lovade att Irma flyttar in före jul 2022.

Sen är det full fart, jag har ju lovat att Irma ska flytta in före jul, i vissa lägen så undrar jag över vad jag gett mig in på”.

Följ Marko & Irmas husresa med Håkan Svanström som byggledare på torsdagar på TV4 under sex veckor framöver.