Tjänster Rörmokare

Rörmokare och VVS-montör

Säkra och pålitliga rörmokare och VVS-montörer är avgörande för att hantera ditt VVS-projekt. Välkommen till Svanströms, där våra auktoriserade rörmokare, VVS-montörer och VVS-tekniker är redo att ta hand om dina behov. Oavsett om det gäller ett mindre projekt för privatkunder eller ett större uppdrag för företag, fastighetsägare eller VVS för BRF:er, är vi här för att leverera högkvalitativa tjänster.

Varför välja Svanströms - erfarna rörmokare

Varför välja oss?

Våra erfarna rörmokare finns tillgängliga dygnet runt för att lösa alla typer av VVS-problem, via vår rörjour i Göteborg och vår rörjour i Stockholm. Med över 20 års erfarenhet samt över 6000 planerade uppdrag och 1500 jouruppdrag årligen, är inget uppdrag för litet eller för stort för oss.

Planerade uppdrag eller akuta problem – våra erfarna rörmokare och VVS-montörer är tillgängliga dygnet runt för att lösa alla dina VVS-frågor. Kontakta oss för pålitlig och kvalificerad hjälp.

Våra olika rörmokartjänster

Våra rörmokare kan hantera allt, från VVS-installationer till stambyten och renoveringar av kök eller badrum. Här nedan följer exempel på vad vi kan hjälpa er med.

Rörservice

Byten av WC-stolar, vattenlås, varmvattenberedare, blandare, vattenklosetter, ventiler, avloppsrensning, rörinspektion med mera.

Badrums- och köksrenovering

Helhetslösningar för arbete i våtrum såsom installation av golvvärme. Vi är självklart certifierade. 

Värmepumpar

Installation av energieffektiva system som olika installationer av värmepumpar samt löpande service av luftvärmepumpar.

Installation av tvätt- och diskmaskin

Certifierad installation av tvättmaskiner och diskmaskiner för att säkerställa försäkringsskydd.

Varmvattenberedare

Prioriterad avloppsjour-service vid akuta problem och fasta priser på installationer.

Kontakta oss idag

Vi sätter inte bara fokus på högkvalitativt arbete utan även på vänligt och professionellt bemötande. Kontakta vårt team av erfarna rörmokare, elektriker och elinstallatörer för att diskutera ditt projekt och få en kostnadsfri offert. Med ett pålitligt rykte hos nöjda kunder i både Stockholm och Göteborg ser vi ser fram emot att bli ditt företag för el- och VVS-tjänster.

Häng med när vi undersöker varför det luktar konstigt hos Dr.Mugg.

Vanliga frågor och svar

Vad är skillnaden mellan VVS och rörmokare?

Skillnaden mellan VVS och rörmokare kan vara subtil, men VVS (värme, ventilation och sanitet) är ett bredare begrepp som omfattar alla aspekter av vatten-, värme- och luftsystem i byggnader. Rörmokare fokuserar främst på rörinstallation och reparation. En VVS-tekniker kan därför hantera olika uppgifter, medan rörmokaren är specialiserad på rörsystem.

Vad för slags VVS får man göra själv?

Inom vissa områden kan man få utföra mindre VVS-arbeten själv, som att byta ut en kran eller en toalett. Mer komplexa uppgifter, såsom att installera eller flytta VVS-system, kräver professionell behörighet på grund av säkerhets- och hälsoskäl.

För att vara säker på vad som är tillåtet i ditt specifika område är det bäst att kontrollera lokala byggnormer och regler från myndigheterna eller rådgöra med en professionell VVS-installatör och rörmokare.

Läs mer om ROT-avdraget.

Vad krävs för att vara ett auktoriserat VVS-företag?

Auktoriserade VVS-företag uppfyller strikta standarder och krav. Det inkluderar bland annat utbildning och certifiering för personalen samt efterlevnad av byggnormer och elsäkerhetsföreskrifter. Auktoriserade företag är försäkrade för att täcka potentiella skador och tar enligt reglerna även hänsyn till miljön under arbetet. Vi på Svanströms erbjuder auktoriserade VVS-tjänster med fokus på säkerhet, kvalitet och hållbarhet.

Vad kostar en rörmokare?

En utbildad rörmokare kostar vanligtvis minst 700–800 kr/timme (inkl. moms) att anlita. Detta för att företaget ska kunna gå med hållbar vinst, ta hand om reklamationer och säkerställa att kunden alltid kan känna sig trygg.

Läs mer om vad rörmokare kostar.

Få hjälp direkt

Kom i kontakt elektriker eller rörmokare för att boka tid, eller vår el- och VVS-jour om läget är akut.

Vi är i regel på plats inom 1 timme!

  • Över 18 års erfarenhet
  • 6000 planerade uppdrag om året
  • Certifierade elektriker och rörmokare