Vanliga frågor och svar

Här samlar vi nyttig information för er som är i behov av att anlita en rörmokare  eller elektriker i Stockholm eller Göteborg. Vad behöver man veta för att kunna göra ett så bra och säkert val som möjligt? Finns det några risker om man gör ett dåligt val?

Elektriker

Vad ska man tänka på när man anlitar en elektriker?

När elarbeten blir felaktiga kan det leda till stora olyckor. Därför att det viktigt att anlita en elektriker som vet vad som ska göras och att elektrikern har rätt behörigheter. När du anlitar en elektriker för  elinstallationer bör du se till att elfirman är auktoriserad hos elsäkerhetsverket.

Läs mer om vad du ska tänka på när du anlitar en elektriker.

Vad kostar en elektriker?

En behörig elektriker har ett stort ansvar att utföra korrekta elinstallationer. Elektrikern måste inte bara vara behörig, utan kontinuerligt hålla sig uppdaterad i gällande lagar och regler. Som i de flesta branscher finns det olika prisnivåer som ger olika kvalitet.

Läs mer om vad en elektriker kostar.


Rörmokare

Vad ska man tänka på när man anlitar en rörmokare?

VVS-yrket är brett och det finns många områden att vara verksam på. Det finns därför en hel del att tanka på när man ska anlita en rörmokare för att se till att arbetet blir gjort på ett korrekt sätt.

Läs mer om vad man ska tänka på när man anlitar en rörmokare.

Stopp i avlopp – när bör man ringa en VVS-firma?

Stopp i avlopp är en mycket vanlig företeelse för gemene man. Läs mer om vad du kan göra själv för att motverka eller lösa ett stopp i avlopp och när du bör ringa en VVS-firma.

Läs mer om stopp i avlopp.

Vad kostar en rörmokare?

En auktoriserad rörmokare är en kvalificerad yrkesman som har en viss timkostnad. Läs mer om vad en rörmokare kostar och vad man faktiskt betalar för.

Läs mer om vad en rörmokare kostar.


Installationer

Hur går en installation av en luftvärmepump till?

Om man har direktverkande el så kan man spara väldigt mycket genom att installera en luft-värmepump, och Svanströms El & VVS AB kan planera, projektera och utföra hela installationen.

Läs mer om att installera en luftvärmepump.

Hur går en installation av diskmaskin till?

Spara tid och pengar med rätt förberedelser när du ska installera en diskmaskin och undvik de här vanliga fallgroparna. Få handfasta tips och läs om vad det kostar.

Läs mer om installation av diskmaskin.


ROT-avdrag

Vad innebär ROT-avdrag?

ROT-avdraget är en skattereduktion som ger dig som konsument lägre kostnad när du anlitar en hantverkare för vissa arbeten i en bostad som du själv äger och i någon utsträckning nyttjar.

Läs mer om vad ROT-avdraget innebär.

Fick du inte svar på din fråga som du undrade över?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dig som privatperson eller ert företag.

Vill du hellre ringa oss? Då är du välkommen att kontakta vår telefonväxel för privatpersoner och företag.

    Genom att fylla i och skicka in detta formulär godkänner du att Svanströms El och VVS AB lagrar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy. Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.