Vi finns här när du behöver oss. 20 års verksamhet och miljö & kvalitetcertifierade likvärdigt ISO - det ger Dig trygghet.

Avloppsfilmning Stockholm

För att förebygga obehagliga stopp och andra överraskningar i en fastighets avloppsrör gör man bäst i att högtrycksspola och filma avloppen med jämna mellanrum. Det räcker inte med att bara spola, för många fel såsom invasiva trädrötter eller trasiga rörskarvar kräver ytterligare åtgärder som man bara upptäcker med filmning. Svanströms El & VVS AB använder sig av den senaste tekniken och filmar enligt standarden T25 när vi jobbar med avloppsfilmning i Stockholm.

Spolning och avloppsfilmning i Stockholm

När det gäller förebyggande underhåll så är avloppsrören en otroligt viktig del i en fastighet, för när det väl blir ett läckage eller ett stamstopp så brukar konsekvenserna i regel bli stora och kostsamma. Många fastighetsägare / Brf:er som vi pratar med när vi jobbar med avloppsfilmning i Stockholm säger att ”jo vi spolar våra avlopp regelbundet, eller vi kanske spolade för 10 år sedan”, men det är väldigt sällan jag hör: ”ja vi både spolar OCH filmar”…

När det gäller avloppsrör och kvaliteten på dessa så kan det skilja sig enormt; om man har gjutjärn så kan livslängden vara allt från 2 år (vi har varit på jourjobb där gjutjärnsrör spruckit som är 2 år gamla) till 30-40 år (ja det var bättre förr).

Vad händer om man spolar utan att filma avloppet?

Det som kan hända när man spolar och INTE filmar är att man kan spola hål i dåliga rör om man inte filmar och kontrollerar statusen på rören efter filmningen, tex kan man spola hål i en böj som är redan försvagad, då kan det bli en avloppsläcka som ingen upptäcker på flera månader.

Om man däremot filmar efter spolningen så ser man tex ett hål, vi kan även mäta innerdiametern i röret med laser, då kan man beräkna vad som finns kvar av godset.

avloppsfilmning stockholmFör att förlänga livslängden på rören och slippa kostsamma överraskningar så måste man underhålla sina avlopp genom att högtrycksspola och filma avloppen med jämna mellanrum.

Det man också kan upptäcka är tex skarvförskjutningar / sättningar i mark tex. samt att det är väldigt vanligt att rötter från träd börjar växa in i betong rör. Om man INTE filmar efter en spolning av markavlopp så kan stoppet (om det nu var därför man spolade) vara tillbaka om 2-3 veckor.

Våra kameror och standard för avloppsfilmning

Hur man än vrider och vänder på det är filmning av avloppsrör otroligt viktigt. Vi jobbar i dag med 5 olika kameror på firman, en av kamerorna har ett vridbart kamera huvud och vi dokumenterar filmning enligt T25.

”Syftet med  T 25 har varit att skapa ett hjälpmedel för enhetlig redovisning och bedömning av resultatet från TV-inspektioner av avloppsledningar i byggnad och tomtmark , allt för att beställare ska få en enhetlig redovisning / inspektion av rör, och då kan det jämföras mellan olika firmor”

I tillägg till det har vi en utbildad och certifierad T25 inspektör i företaget som sköter alla filmjobb och redovisar enligt T25 till beställaren.

Efterfrågan på T25 dokumentation ökar stadigt hela tiden, och fler och fler fastighetsägare inser fördelarna med att filma sina avloppsrör.

Avancerade funktioner med vår avloppsfilmning

När vi filmar avloppsrör så spelar vi in hela tiden, från början till slut, vi kan även pejla vart vårat kamerahuvud finns någonstans, tex om man filmar ett utgående avlopp i en villa och upptäcker en skada på röret så kan vi med hjälp av pejlen fastställa exakt vart skadan är och hur djupt det ligger, allt med några få centimeters felmarginal

Detta gör att men kan gräva och komma direkt på skadan och inte behöva gräva på måfå.

Med andra ord är filmning av avlopp otroligt viktigt för det förebyggande underhållet och filmning enligt T25 säkerställer att beställaren får en korrekt bedömning av statusen på rören.

Tveka inte att kontakta Svanströms El & VVS AB för förfrågan om filmning och spolning av er fastighet eller BRF:s avloppsrör i Stockholm.

Kolla in en av våra videor om avloppsfilmning i Stockholm och varför det är viktigt!

Få hjälp direkt

Kom i kontakt med en rörmokare nu för att få hjälp med ditt VVS problem.

R

18 års erfarenhet

R

6000 planerade uppdrag om året

R

Certifierad Service

Få kontakt med våra professionella rörmokare & boka tid.

R
18 års erfarenhet
R
6000 planerade uppdrag om året
R
Certifierad Service

Certifierad Service

Svanströms El & VVS AB är godkänt för elinstallationer upp till 1000 V. Vi är fullservicemedlemmar i elinstallatörsorganisationen Installatörsföretagen. Vi ställer höga krav på att våra tekniker ständigt håller sig uppdaterade kring branschkrav och regler.
elektriker-göteborg

Svanströms El & VVS AB är numera också verksamma i Göteborg. Läs mer om vår  Göteborgsavdelning och boka elektriker i Göteborg.

Vad våra kunder säger

"Vi har nyligen renoverat en del av lägenheten. Men när entreprnörens el-kille kom så visade det sig att han inte hade en aning om vad han gjorde. Så när vi satte på strömmen..."

Läs mer »

"Wow! Vilken fantastik hjälp jag fick av Svanströms El & Vvs. Jag kom hem sent på midsommarafton och upptäckte att det högst troligen var ett antal fel med det elektriska arbetet..."

Läs mer »

Svanströms EL och VVS AB
Gamla Huddingevägen 470
125 43 Älvsjö
Org.nr 556784-4468

Tel: 020-150505
Jour-tel: 020-150505
info@svanstromsel.se

Vi är miljö- och kvalitets-certifierade likvärdigt ISO 14001 samt ISO 9001.

Cookies
Integritetspolicy

Copyright © 2023 - Svanströms el och vvs AB | All Rights Reserved | Skapad av Mediamind