Genom att installera ett batterilager till dina solceller kan du lagra solenergin och använda den vid behov, vilket gör dig mindre beroende av elnätet och plötsligt höjda elpriser. Med ett solcellsbatteri får du möjlighet att använda den energi dina solpaneler producerar under dagen, även när solen gått ner.

Vi på Svanströms El & VVS AB erbjuder professionell installation av batterilagring till solceller och ser till att allt installeras säkert och korrekt för att ge dig maximal nytta av din solenergianläggning.

Batterilager för villaägare

Att installera batterilagring hemma ger dig möjligheten att minska dina elkostnader genom att använda lagrad energi under de tider när elpriserna är högst. Dessutom ökar du ditt oberoende från elnätet och bidrar till en grönare framtid genom att använda förnybar energi på ett smartare sätt. Ett batterilager i din villa eller annan bostad gör alltså att du kan ta full kontroll över din energiförbrukning.

Batterilagring hemma eller på företaget måste installeras med stor noggrannhet, eftersom en felaktig installation kan orsaka överhettning och allvarliga brandrisker. Vi på Svanströms El & VVS AB har lång erfarenhet av att installera batterilager, solceller och solcellsbatterier,och ser till att allt utförs på ett säkert sätt. Självklart är vi en auktoriserade enligt Elsäkerhetsverket och kan även hjälpa dig med installationer av bland annat värmepump, elcentral, laddbox och golvvärme i Stockholm och Göteborg med omnejd.

Batterilagring för solceller – en smart investering

Batterilagringtill solpaneler är en långsiktig investering som ger dig stora ekonomiska fördelar. Genom att använda lagrad energi när elpriserna är högre kan du minska dina elräkningar samtidigt som du skyddar dig mot stigande elpriser och gör ditt hem mer energieffektivt. Batterilagring för solcellerär alltså en smart lösning för både miljön och din ekonomi.

Är du intresserad av ett batterilager för solceller?

Vill du installera ett batterilager eller solcellsbatteri för att sänka dina energikostnader och bli mer självförsörjande? Kontakta oss på Svanströms El & VVS AB i Stockholm för en professionell och säker installation som hjälper dig att utnyttja solenergin på bästa möjliga sätt. Vi hjälper dig i Stockholm med omnejd att installera batterilager i din villa eller företag!

FAQ batterilager till solceller

Vad är ett batterilager och vad används det till?

Ett batterilager är ett slags batteri som lagrar överskottsenergi från dina solceller så att du kan använda energin när det behövs, till exempel på natten eller under extra molniga dagar.

Varför ska man investera i batterilagring för solpaneler?

Att använda batterilagring för solpanelerär mycket lönsamt eftersom du kan använda lagrad energi under perioder med högre elpriser och på så sätt spara pengar.

Var placeras batterilager i en villa?

Ditt batterilager i villan bör placeras i ett ventilerat utrymme som håller en stabil temperatur, för att säkerställa säker och effektiv drift.

Måste elnätsbolaget veta att jag ska installera batterilagring hemma?

Ja, du måste anmäla installationen till ditt elnätsbolag för att säkerställa att alla nödvändiga säkerhetsåtgärder har vidtagits.

Hur många solcellsbatterier/batterilager behöver jag hemma?

Hur många solcellsbatterier du behöver beror på storleken på din solenergianläggning och ditt energibehov. Tillsammans med dig kommer vi fram till den bästa lösningen för batterilagring i din villa eller företag.

Vad kostar det att installera batterilagring?

För att få en exakt kostnad på att installera batterilager eller solceller, kontakta oss på Svanströms El & VVS AB för en skräddarsydd offert.

Få hjälp direkt

Kom i kontakt elektriker eller rörmokare för att boka tid, eller vår el- och VVS-jour om läget är akut.

Vi är i regel på plats inom 1 timme!

  • Över 18 års erfarenhet
  • 6000 planerade uppdrag om året
  • Certifierade elektriker och rörmokare