Rörmokar-Rikard här 🙂

Detta var min dag den en onsdag i januari, på jouren.

Under själva arbetsdagen var jag hela tiden hos en av våra äldre kunder, ett hotell inne i stan. Där höll vi på med fortsatt arbete med vatten inne i badrum. Pex i undertak och stammar. Det är ett större projekt som tar lång tid.

Efter kl 16 började jouruppdragen för dagen. Det första kom in via samtal om reparation alternativt byte avloppspump, då den indikerar indikerar fasfel. Den går att hissa ur brunnen.  Hampus följde med och vi kunde konstatera att pumpen var trasig efter lite mätning. Vi drog upp den gamla för att kunna säkerställa att den var trasig och för att Hampe skulle kunna fixa fram en ny. Bestämde att en ny skulle installeras så fort som möjligt.

Därefter var det direkt vidare till nästa jobb, vilket var en felanmälan om att ett handfat har lossnat, så att vatten rinner ut på golvet. Ringde kunden och frågade vad som hade hänt och hur mycket vatten som kom. Hon sa att hon skulle renovera och att hon hade dragit ut en bräda och då hade handfatet ramlat ner. Hon sa att det inte kom jättemycket vatten. Åk,te till henne från tidigare jourkund. Väl på plats mötte kunden mig. Öppnade dörren till badrummet och ser då att det står 2 cm vatten i hela badrummet. Det är på väg att rinna ut i hallen eftersom det är stopp i golvbrunnen. Jag kunde inte se vart det läckte eftersom det var så mycket grejer överallt.

Jag var tvungen att välta upp badkaret på högkant för att komma åt ballofixer. Jag stängde av vattnet och ryckte ur vattenlåset ur golvbrunnen för att få undan vattnet. Vattnet rann undan direkt. Efter detta förklarade jag för kunden att den rätta fastighetsjouren skulle kontakta henne, eftersom vår del var åtgärdad. Ringde på väg därifrån fastighetsjour och förklarade läget. Dom skulle ringa henne direkt. Vi brukar filma eller ta kort under jouren för att dokumentera vad som gjort/görs. Nedan följer video från denna jour.

Video (3)

https://svanstromsel.se/wp-content/uploads/2020/02/Video-3.mov

Vidare till mitt sista jourjobb för kvällen, vilket var ett annat hotell. Det handlade om en läcka från taket/dörrkarmen i badrummet, och det droppar ganska ordentligt. När detta upptäcktes så var golvet täckt av vatten. Jag åkte dit och började leta. Tak, väggar och golv var blött. Jag hittade då en felaktig lagning på ett avloppsrör som läckte. Den hade lagats med silikon och silvertejp. Rätt så mycket vatten hade runnit ut så golvet i rummet är förstört, och troligen även väggarna mot badrummet. Jag satte en klämma runt röret för att förhindra vattnet så mycket som möjligt. Fick inte göra mer då jag inte fick väsnas och väcka gäster mitt i natten. Bestämde att jag skulle återkomma nästa dag och laga permanent.

Då, vid kvart över 12 på natten, kunde jag rulla hemåt för att sova.
Så kan en jour-kväll se ut för oss 🙂

Logo