Elektriker Älvsjö

Svanströms El & VVS AB är verksamma i hela Stockholm och utför tusentals El & VVS jobb varje år. Vi är också verksamma och flitigt anlitade i Älvsjö – och det är även här som vårt kontor ligger, vilket minimerar vår utryckningstid om det är ett akut jobb vi måste åka på.

Unika utmaningar med att arbeta som elektriker i Älvsjö

I Älvsjö är det många villor som är byggda på 50-60-talet. Villorna här är i regel både ombyggda och tillbyggda uppemot fyra till fem gånger, vilket då kan innebära väldigt olika nivå på de elinstallationer som utförts under tiden. Det är till exempel väldigt vanligt att centralerna har byggts ut lika många gånger – elinstallationerna kan då vara blandat med porslins-kringarrangemang samt automatsäkringar vilket försvårar det hela!

När vi jobbar som elektriker i Älvsjö får vi också vara vaksamma på att huvudsäkringarna ibland kan sitta både på vinden och i källaren, även om luftledningarna är demonterade så kan det finnas dubbla uppsättningar både på vind och i källare.

I Älvsjö är det också vanligt med gamla tjärkablar in i fastigheten, speciellt i större gamla villor, där får man då byta till nya moderna matningar i samråd med nätägaren

Elektriker Älvsjö
Svanströms El & VVS AB är det självklara valet när du behöver en pålitlig och erfaren elektriker i Älvsjö. Vi har vårt huvudkontor i området vilket gör det enkelt för oss att snabbt ta oss till dig och lösa dina problem.

Elbilsladdare i Älvsjö

När nu fler och fler vill installera Elbilsladdning så ställer det ännu större krav på infrastrukturen i Älvsjöområdet. Vi ser en ökad efterfrågan på just detta: kunder undrar vanligen vad det kostar att byta central / centraler. Det är dock nästan omöjligt att ge exakta priser i gamla fastigheter då vi inget vet om förutsättningarna förrän vi börjar riva den gamla installationen. Det är väldigt vanligt att det finns kopplingsdosor som är överspikade med masonit eller 5-6 lager tapet, som gör det nästan omöjligt att hitta dem.

Jobbtiden varierar kraftigt

En omtrådning av 2 rum i en gammal villa kan ta allt från 3 timmar till 2 dagar, beroende på hur mycket av den gamla installationen som man inte kommer åt. Och då vi har ett regelverk från Elsäkerhetsverket att följa så finns det inga genvägar. Vi på Svanströms El & VVS AB är alltid noga med att bara utöra jobb enligt gängse lagar och regler och all vår personal är certifierade enligt en lång rad elsäkerhetscertifikat.

Kika in vår video från vårt dagliga arbete med El & VVS i Stockholm och Älvsjö.

Få hjälp direkt

Kom i kontakt med en elektriker nu för att få hjälp med ditt elproblem.

Vi är i regel på plats inom 1 timme!

  • Över 18 års erfarenhet
  • 6000 planerade uppdrag om året
  • Certifierade elektriker och rörmokare