Elektriker Södermalm

Svanströms El & VVS AB arbetar med EL & VVS i hela Stockholm, men när vi åker ut på elektrikerjobb på Södermalm möter vi ofta lite unika utmaningar.

Unika utmaningar med att arbeta som elektriker på Södermalm

När man är elektriker på Södermalm är det i regel alltid en liten överraskning som kan hända. Elen kan vara otroligt gammal, man har fastigheter byggda på 40-50 talet, och då är elen anpassad för det. En lampa i taket i varje rum, ett vägguttag i varje rum, det var ungefär så som det såg ut då, och det kan se ut så i dagsläget också.

Många av dessa fastigheter har också gasspis, sen vill många boende ta bort gasspisen och installera el-spis. Det är ofta då som problemen börjar. När man inte har någon, typ fastighetsskötare, som har koll på elförbrukningar mm och har en övergripande syn på fastigheten så blir det problem.

Flukelogger
Våra elektriker är utrustade med alla typer av mätinstrument. Här har vi tex. kopplat upp en Flukelogger för att mäta spänningshändelser och hitta störningar/problem som kan slå ut elektronik mm.

Viktigt med en helhetssyn och en plan

Det är viktigt att ha en helhetssyn, en plan för hela fastighetens el, avlopp mm. Man kan inte bara bygga ut och bygga ut, utan att ha en övergripande plan.

Många fastigheter på Södermalm har i dag gas, sen vill dom som bor ändra till el-spisar, det ställer stora krav på den som planerar för elinstallationerna. Det vanliga är att ingen har koll på hur man planerar för elinstallationer när man tar bort gasspisar. Sen är det vanligt att dom boende köper en ny spishäll som kanske inte går att installera.

Man måste först se vilken förbrukning som fastigheten har i dag, totalt, sen kontrollera vilken matning / kabel som finns in, det avgör storleken på huvudsäkring för fastigheten.

Det är väldigt vanligt att dom som bor i fastigheten vill koppla in nya el saker, typ spis, kaffebryggare, the bryggare, vattenkokare, juicepress, el-golvvärme , el-handdukstork mm. Det man dock inte kontrollerar är den inkommande kabeln och hur mycket den kan leverera, typ hur stor säkring man kan säkra av med.

Det som är viktigt är att man gör en ”förundersökning”, då får man en uppfattning om strömförbrukningen i dag, och vilket utrymme det finns i den inkommande kabeln = hur mycket mera el kan anslutas utan att det blir problem.

Elektriker Södermalm jour
Vi är i regel på plats inom en timme vid akuta rörmokarjobb på Södermalm. Annars är det lätt att ringa och boka tid för ett planerat jobb!
Kika in vår video från vårt dagliga arbete med El & VVS i Stockholm och Södermalm.

Få hjälp direkt

Kom i kontakt med en elektriker nu för att få hjälp med ditt elproblem.

Vi är i regel på plats inom 1 timme!

  • Över 18 års erfarenhet
  • 6000 planerade uppdrag om året
  • Certifierade elektriker och rörmokare