Rörmokare Östermalm

Svanströms El & VVS AB jobbar med att lösa el- och VVS-problem i hela Stockholm, men vi får ofta rycka ut på VVS-jobb på Östermalm där det finns unika utmaningar specifika för just det området.

Det finns ju också andra typer av rör, tex avloppsrör som går i väggen. När man borrar hål i ett avloppsrör så blir det inte lika stora vattenskador, problemet däremot är att det luktar och det finns enormt mycket bakterier och det måste saneras.

Skillnad att jobba på Östermalm än andra delar i Stockholm

Att jobba som rörmokare på Östermalm skiljer sig åt än att jobba på andra ställen i Stockholm. På Östermalm ser vi ofta att det är lite sämre underhåll, mera rost i rören mm. Vi upplever att det alltid är lite mera krångel när vi åker ut på VVS-jobb på Östermalm, ofta är det svårare med tidsbokningar, eller andra detaljer såsom att Brf:er inte vet vart undercentralen, vattenavstängningar mm. sitter.

Det är också väldigt vanligt med avloppsläckor som pågått en längre tid, det handlar om eftersatt underhåll och understryker vikten av förebyggande arbete.

Rör i golv Östermalm
Med rätt planering planering så kan vi leverera bra installationsarbete till bra priser.

Särskilda utmaningar när vi jobbar som rörmokare på Östermalm

Vi har nog jobbat på dom flesta adresserna på Östermalm, det kan vara lite speciellt ibland då husen är K-märkta. Begreppet K-märkt har ingen juridisk mening i sig, men innebär att fastigheten eller miljön har ett särskilt kulturhistoriskt värde och det är klart något man får ta i noga beaktande när man planerar större VVS-jobb.

Det första vi kollar när det är problem med avloppen på Östermalm så är det avluftningarna på taket, om avluftningen inte fungerar eller är täppt så får man problem med avloppen, det vanliga är att det luktar unket eller att det bubblar i golvbrunnar och handfat.

Lite kuriosa från vårt arbete som rörmokare på Östermalm: På Östermalm har det även gått rykten om att avloppsrören på Strandvägen går rakt ut i Nybroviken, vi har inte sett det men många andra har tydligen gjort det.

Vi utför alla typer av el- och VVS-jobb på Östermalm, från rena jouruttryckningar för att åtgärda akuta fel och läckor till planerade jobb såsom att byta avloppsrör till stamventiler.

Vi är i regel på plats inom en timme vid akuta rörmokarjobb på Östermalm. Annars är det lätt att ringa och boka tid för ett planerat jobb.

Se en videosnutt från vårt dagliga arbete med rörmokeri och annat.

Få hjälp direkt

Kom i kontakt med en rörmokare nu för att få hjälp med ditt VVS-problem.

Vi är i regel på plats inom 1 timme!

  • Över 18 års erfarenhet
  • 6000 planerade uppdrag om året
  • Certifierade elektriker och rörmokare