Rörmokare Södermalm

Svanströms El & VVS AB har hela Stockholm som verksamhetsområde men har särskilt mycket rörmokarjobb på Södermalm. Läs mer om våra kundcase och de särskilda utmaningar som råder när man jobbar som rörmokare på Södermalm.

Håkan rörmokare

Unika utmaningar med att arbeta som rörmokare på Södermalm

Oavsett vilken stadsdel man jobbar i så finns det så mycket avloppsrör som måste bytas, men på Södermalm så finns det mer än genomsnittet. Vi har många fasta kunder på Södermalm som har mer problem än dom vet om, det vanligaste felet är att det finns läckande avloppsrör i väggar och tak som man inte känner till. Därav vikten av förebyggande VVS-arbete.

Citat från Håkan Svanström angående att jobba som rörmokare på Södermalm:

”Många av våra VVS kunder på Södermalm bor i äldre charmiga fastigheter på söder, det är ofta stopp i avloppen i kök och toaletter, det man inte ser tänker man inte på, så är det med alla avlopp som är inbyggda i slitsar, undertak, extra tjocka väggar mm.

Vidare är den utgående stammen ingjuten i golvet i källaren, har man tur så finns det rensluckor så man kan öppna och spola o filma. Man kan förebygga stoppen genom att spola och filma samtliga stammar i fastigheten, samt kontrollera avluftningarna som går upp genom taket ( om dom ens existerar ) många avluftningar har försvunnit när man byggt vindsvåningar, och det kan verkligen vara ett virrvarr med rör. Men det är kul att jobba med VVS på södermalm, mycket gamla fina fastigheter mm, samt att man alltid står inför nya problem som ska lösas”.

Rörmokare Södermalm – ett kundcase

En av våra äldsta stamkunder finns på Lundagatan på Södermalm, som har anlitat oss för förebyggande underhåll de senaste 20 åren.

Vi har regelbundet bytt alla ventiler, kranar, rör mm; det viktigaste är att byta det som kan bli stora följdskador, som tex avloppsrör mm.

Rörmokare spolutrustning rörinspektion
En fastighetsägare har återkommande stop, samt att det började droppa vatten i taket på våningen under. Vi kommer på plats med film o spolutrustning och hittar felet.

Särskilda utmaningar på Södermalm

Det som ibland kan vara svårt på Södermalm är dubbdäcksförbudet, vi måste ha dubbdäck på våra firmabilar om det blir halt och isgator. Speciellt på Södermalm är det viktigt att kunna ta sig fram överallt, så vi kan parkera och snabbt utföra vårat jobb.

En annan sak som förvånar oss är att det finns firmor som spolar bort stopp i avloppsrör utan att filma, om man tänker sig att ett gjutjärnsrör är så tunt att spolslangen spolar hål på det, då måste man alltid filma.

Olika typer av VVS-jobb vi utför på Södermalm

  • Byta avloppsrör,
  • Byta stamventiler,
  • Varmvattencirkulation,
  • Injusteringsventiler
  • Åtgärda akuta läckor, mm

Svanströms El & VVS har VVS-jour dygnet runt i Stockholm och rycker ofta ut på Södermalm för att åtgärda akuta fel och brister. Vi utför också över 6000 planerade jobb om året, en stor del av dem på Södermalm. Har ni några som helst frågor eller VVS-problem – tveka inte att höra av er till oss via vår telefon. Vi kan ge råd, komma ut och utföra jobb eller rycka ut med vår akuta VVS-jour.

Vi är i regel på plats inom en timme vid akuta rörmokarjobb på Södermalm. Annars är det lätt att ringa och boka tid för ett planerat jobb.

Se en videosnutt från vårt dagliga arbete med rörmokeri och annat.

Få hjälp direkt

Kom i kontakt med en rörmokare nu för att få hjälp med ditt VVS-problem.

Vi är i regel på plats inom 1 timme!

  • Över 18 års erfarenhet
  • 6000 planerade uppdrag om året
  • Certifierade elektriker och rörmokare