Vi finns här när du behöver oss. 20 års verksamhet och miljö & kvalitetcertifierade likvärdigt ISO - det ger Dig trygghet.

Service av luftvärmepump i Stockholm

Ett kontinuerligt underhåll av din värmepump är viktigt, det ökar livslängden samt bidrar till att driftsekonomin blir optimal. Vi på Svanströms är certifierade för arbeten med kyla. Oavsett typ eller fabrikat så hjälper vi dig med underhåll, reparation och service av värmepump i Stockholm.

service luftvärmepump

Underhåll & service av luftvärmepump i Stockholm

Dagens värmepumpar är oerhört effektiva och kan kombineras med andra värmekällor som solfångare eller vedeldning för att maximera energieffektiviteten. Vissa modeller kan även användas som luftkonditioneringssystem på sommaren genom att leda värmen ner i borrhålet och förvärma det inför vintern.

 

kyltekniker luftvärmepump

Alla våra montörer har en grundutbildning på värmepumpar, några av våra montörer besitter en djupare kunskap och några är certifierade kyltekniker, vi har också all tänkbar utrustning för installation, service, underhåll samt felsökning dygnet runt.

Det finns olika typer av värmepumpar, inklusive luft/luft-pumpar, bergvärmepumpar och luft/vatten-pumpar. Gemensamt för alla dessa är att de kan utnyttja värmen som finns i luften, marken eller vattnet. Genom att exempelvis lägga kollektorslangen på sjöns botten eller en slinga i marken på stort djup kan man dra nytta av dessa naturliga värmeresurser.

För att uppnå absolut bästa effektivitet rekommenderas det att koppla värmepumpen till ett vattenburet värmesystem, antingen genom en bergvärmepump eller en luft/vatten-pump. Genom detta system kan du dra maximal nytta av värmepumpens kapacitet och sprida värmen jämnt i ditt hem. Beroende på vilken typ av värmepump du har, krävs olika installationer för utedelen.

Läs mer: Installera Luftvärmepump

Vid luft/luft-pumpar måste utedelen monteras antingen på fasaden eller på ett stabilt fundament på marken. Å andra sidan monteras utedelen för luft/vatten-pumpar vanligtvis på ett fundament. Det finns olika alternativ för placeringen av utedelen, såsom att placera den under en altan eller på fasaden med hjälp av vinkeljärn och vibrationsdämpare. Det är värt att notera att dagens utedelar är mycket tysta, men det är alltid bra att ta hänsyn till grannar i områden med radhus eller kedjehus.

service av luftvärmepumpar i Stockholm

 

Vi på Svanströms El & VVS utför allt som behövs för att din värmepump ska fungera optimalt:

 • Vi servar både innedel och utedel
 • Vi gör Besiktning av inne- och utomhusdel, rör och kablar och vibrationsdämpare
 • Vi utför Kontroll av läckage
 • Vi Demonterar innerdelens hölje, droppskål och fläkthjul
 • Vi Rengör nnerdelens förångare
 • Vi rengör droppskålen
 • Vi Rengör fläkthjulet
 • Vi Finputsar (torkar av smuts inuti innerdelen) och återmontering
 • Vi kontrollerar och rengör utomhusdel

 

Vi på Svanströms är rutinerade och utför rengörning och underhåll:

 • Vi rengör Lampellpaketet och pumphjulet
 • Vi smörjer Fläkthjulets ändlager
 • Vi rengör och kontrollerar Dräneringen/kondensvattenavloppet
 • Vi gör kontroll av fläktmotorn och luftspjällen.
 • Vi byter även batteri i fjärrkontrollen
 • Vi har även fri telefonsupport till våra avtalskunder

Vi har all tänkbar utrustning för att mäta värmepumpens effektivitet, tex en logger som mäter strömförbrukningen över tid.

Kontakta oss för Service av luftvärmepump i Stockholm

När du anlitar oss på Svanströms El & VVS kan du vara säker på att vi tar hand om din luftvärmepump på bästa möjliga sätt. Vi erbjuder inte bara reparationer och underhåll, utan vi kan också ge dig råd om optimal placering och installation.

Kontakta oss idag för att boka en service av luftvärmepump i Stockholm. Vi ser fram emot att hjälpa dig maximera din värmepumps effektivitet och hållbarhet samtidigt som vi skapar en behaglig inomhusmiljö för dig och din familj.

Få kontakt med våra professionella tekniker & boka tid.
R
Få hjälp dygnet runt
R
På plats inom 1 timme
R
Alla typer av El & VVS problem

Certifierad Service

Svanströms El & VVS AB är godkänt för elinstallationer upp till 1000 V. Vi är fullservicemedlemmar i elinstallatörsorganisationen Installatörsföretagen. Vi ställer höga krav på att våra tekniker ständigt håller sig uppdaterade kring branschkrav och regler.
elektriker-göteborg

Svanströms El & VVS AB är numera också verksamma i Göteborg. Läs mer om vår  Göteborgsavdelning och boka elektriker i Göteborg.

Vad våra kunder säger

"Vi har nyligen renoverat en del av lägenheten. Men när entreprnörens el-kille kom så visade det sig att han inte hade en aning om vad han gjorde. Så när vi satte på strömmen..."

Läs mer »

"Wow! Vilken fantastik hjälp jag fick av Svanströms El & Vvs. Jag kom hem sent på midsommarafton och upptäckte att det högst troligen var ett antal fel med det elektriska arbetet..."

Läs mer »

Svanströms EL och VVS AB
Gamla Huddingevägen 470
125 43 Älvsjö
Org.nr 556784-4468

Tel: 020-150505
Jour-tel: 020-150505
info@svanstromsel.se

Vi är miljö- och kvalitets-certifierade likvärdigt ISO 14001 samt ISO 9001.

Cookies
Integritetspolicy

Copyright © 2023 - Svanströms el och vvs AB | All Rights Reserved | Skapad av Mediamind