Installera element

När det gäller installation och byte av elektriska element är det viktigt att överlåta arbetet åt registrerade elföretag för att säkerställa en säker och effektiv installation. Du bör undvika att försöka installera element själv för att undvika risker och följa gällande regelverk.

Installation element

Att tänka på vid installation av element

Oavsett om du överväger att installera fastanslutna eller stickproppsanslutna element är det nödvändigt att skapa en säker miljö runt dem för att minska risken för brand. Se till att det finns tillräckligt med fritt utrymme och undvik att placera möbler direkt intill elementet. Gardiner och andra textilier bör inte hänga nära elementet för att undvika överhettning.

Installera element själv

Att försöka installera element själv är inte rekommenderat då det innebär risker och kan strida mot säkerhetsregler och installationsstandard. Det är alltid bäst att överlåta sådana arbeten åt professionella och registrerade elföretag för att säkerställa korrekt installation och undvika potentiella risker.

För att uppnå optimal prestanda och säkerhet är det viktigt att följa tillverkarens specifika anvisningar för användning och installation av elementen. Genom att överlämna installationen till proffs säkerställer du en effektiv och pålitlig värme i ditt hem.

Installera element kostnad

Kostnaden för att installera element varierar beroende på flera faktorer, inklusive typen av element, arbetskostnader för professionell installation och eventuella förändringar som krävs i elsystemet.

Svanströms El är din pålitliga partner för en grönare energiframtid. Kontakta oss för att diskutera hur solceller kan bli en hållbar lösning för din bostad. För några av våra övriga tjänster se installera fjärrvärme, installera solceller, stamspolning, avloppsrensning och service luftvärmepump.

Få hjälp direkt

Kom i kontakt elektriker eller rörmokare för att boka tid, eller vår el- och VVS-jour om läget är akut.

Vi är i regel på plats inom 1 timme!

  • Över 18 års erfarenhet
  • 6000 planerade uppdrag om året
  • Certifierade elektriker och rörmokare