Installera tvättmaskin


Har du fått nog av otillgängliga tvättider i den delade tvättstugan? Funderar du på att ta steget att installera en tvättmaskin i lägenheten? De flesta känner igen den frustrerande känslan av att dela tvättstuga med grannarna. Läs vidare för att få reda på var du kan installera tvättmaskinen och om hur vi på Svanströms kan hjälpa dig.

Installera tvättmaskin

Var kan jag installera tvättmaskinen?

Det är vanligast att installera tvättmaskinen i badrummet, förutsatt att det finns tillräckligt med utrymme och nödvändiga anslutningar. Om ditt badrum är anpassat med jordat eluttag, golvbrunn samt vatten- och avloppsanslutningar är det enkelt att koppla in tvättmaskinen där. Alternativt kan du överväga platser som köket eller garderoben.

Gör-det-själv eller anlita Svanströms?

Även om det kan verka enkelt är det alltid säkrast att anlita en certifierad rörmokare för att säkerställa en professionell installation och undvika problem i framtiden. En felaktig installation kan leda till skador som inte täcks av försäkringen. Svanströms erbjuder certifierade rörmokare för att garantera en korrekt installation till ett fast pris.

Krav vid installation av tvättmaskin

För att uppfylla rådande krav installerar Svanströms alltid en vattenfelsbrytare under tvättmaskinsinstallationen, för att minimera risken för läckage. Detta följer Säker Vattens riktlinjer och bidrar till en säker användning av tvättmaskinen.

Installation tvättmaskin pris

Priset för installation av tvättmaskin kan variera beroende på olika faktorer som plats, befintliga anslutningar och eventuella förberedelser som behöver göras. För exakt prisinformation rekommenderar vi att du kontaktar oss på Svanströms direkt. Vi ger dig en kostnadsfri offert och svarar på dina frågor om installationspriser för tvättmaskin.

Får man sätta in tvättmaskin själv?

Installation av en tvättmaskin kan vara möjlig att utföra på egen hand, men vissa åtgärder kräver professionell hjälp för att säkerställa korrekt och säker installation. Specifikt, när det gäller elrelaterade arbeten, som att installera nya vägguttag eller ansluta tvättmaskinen direkt till elanläggningen, krävs hjälp av ett auktoriserat elinstallationsföretag för att uppfylla säkerhetsstandarder och undvika risker.

Hur mycket kostar det att installera en tvättmaskin?

För att installera en tvättmaskin, börja med att jämföra priser på själva tvättmaskinen online eller hos återförsäljare. Installationen kostar vanligtvis mellan 1000 – 2 500 kronor om inga extra elarbeten krävs. Vid mer komplexa installationer kan priset stiga till 5-7 000 kronor, inklusive material. Glöm inte att du kan dra nytta av ROT-avdraget för att få ner arbetskostnaderna med 30 %.

För exakt prisinformation rekommenderar vi att du kontaktar oss på Svanströms direkt. 

Måste man ha golvbrunn till tvättmaskin?

Ja, det bör finnas en golvbrunn nära tvättmaskinen för att hantera eventuella vattenläckage och förhindra vattenskador. Det är en säkerhetsåtgärd för att undvika översvämningar och skyddar golvet och intilliggande områden från fukt och skador.

Vad krävs för tvättmaskin i kök?

Om en tvättmaskin placeras i ett kök utan golvbrunn, krävs ett vattentätt underlag med uppvikta kanter runt om för att förhindra vattenläckage. Under tvättmaskinen bör det finnas en fuktsensor som är kopplad till antingen en läckagebrytare, en vattenfelsbrytare eller ett översvämningsskydd, samt ett vattenlarm för att upptäcka eventuella läckor eller översvämningar i tid.

Få hjälp direkt

Kom i kontakt elektriker eller rörmokare för att boka tid, eller vår el- och VVS-jour om läget är akut.

Vi är i regel på plats inom 1 timme!

  • Över 18 års erfarenhet
  • 6000 planerade uppdrag om året
  • Certifierade elektriker och rörmokare