Stamspolning

Några gånger under fastighetens livslängd bör man utföra en underhållande stamspolning. Ju större fastigheten är ju oftare bör det planeras in. Branschen rekommenderar lägenhetshus (flerfamiljs­bostäder och bostadsrätts­föreningar) att spola 1 gång var femte år. Vi är experter och hjälper dig med stamspolning.

Stamspolning

Stamspolning i Stockholm & Göteborg

Letar du efter effektiv stamspolning i Stockholm eller dess olika stadsdelar, inklusive Täby, Östermalm, Solna och fler? Hos Svanströms är vi experter på avloppsrensning, rörinspektion och stamspolning. Vi erbjuder effektiva och smarta lösningar för att säkerställa att ditt avloppssystem fungerar problemfritt, vare sig det är en akut åtgärd där vår avloppsjour kan tänkas behövas, eller regelbunden underhållsservice.

Dessutom täcker våra pålitliga tjänster även rörmokare i Göteborg och dess omgivningar. Kontakta oss idag så ser vi till att lösa dina problem.

Hur går en stamspolning till?

Stamspolningen går till som så att man måste gå in i alla lägenheter och spola från varje hem för att få rent anslutningarna mellan lägenheterna och stammarna. Detta är något som kan vara lite bökigt att få till med tillträda i så många utrymmen. Men det är värt det!

Avsaknaden av detta är nog den enskilt största orsaken till att det blir stopp och att det börjar läcka från avloppsrören. Detta är något som alla BRF:er och flerfamiljshus bör lägga in i underhållsplanen, om den inte redan finns där. För villaägare så bör man göra det om man inte kommer ihåg sist man gjorde det. Det brukar vara en bra regel. Annars så kan man gå efter ca en gång var tionde år.

Glöm inte om att be om filmunderlaget så ni ser hur rören ser ut i samma veva! Det är en bra indikering om när stambyten behöver planeras in. Är ni intresserade av att upprätta underhållsplaner för er bostadsrättsförenings fastigheter med regelbunden rörvård – hör av er till oss antingen genom att ringa eller skicka oss ett mail.

Få hjälp direkt

Kom i kontakt elektriker eller rörmokare för att boka tid, eller vår el- och VVS-jour om läget är akut.

Vi är i regel på plats inom 1 timme!

  • Över 18 års erfarenhet
  • 6000 planerade uppdrag om året
  • Certifierade elektriker och rörmokare