Vi finns här när du behöver oss. 20 års verksamhet och miljö & kvalitetcertifierade likvärdigt ISO - det ger Dig trygghet.

Hitta rörmokare

– våra bästa tips och råd

VVS-yrket är idag ett ganska brett kunskapsområde. I takt med att tekniken utvecklats har yrkesområdet breddats. Allt fler delar av hemmet ansluts till VVS-system och de blir allt vanligare i fler hem. Från golvvärme och andra större värmesystem till ugnar med ångfunktion eller fasta kaffebryggare så behövs en korrekt utförd installation. Inte minst för att din försäkring ska gälla. Felaktig installation kan leda till läckage och vattenskador, dålig lukt, ge ett underpresterande system eller göra det mycket svårt att underhålla installationen. Vi vill ge dig tips och råd för vad du ska tänka på när fel redan uppstått eller om du ligger i startgroparna för något nytt och planerar nya VVS-arbeten. Vi vill hjälpa dig hitta rörmokare som gör ett bra arbete!

Rörmokare byter avloppsrör

Skydda dig och ditt hem genom att anlita auktoriserade rörmokare

Det här är enkelt och grundläggande, men många vet inte hur de ska ta reda på om rörmokaren faktiskt har behörighet för att installera någonting alls. Vi hjälper dig att hitta rörmokare som är specialiserade på just det område du behöver hjälp med. På den här hemsidan för Branschregler Säker Vatten kan du själv kontrollera ett företags certifiering genom att söka på deras namn eller organisationsnummer. När du anlitar en auktoriserad VVS-installatör får du ett grundläggande skydd och kan vara förvissad om att rörmokaren har den utbildning som krävs för att göra en säker och väl fungerande installation. Genom att anlita en Säker Vatten auktoriserad installatör minskar du drastiskt risken för vattenskador eller andra fel som kan ge brännskador eller smittspridning. Med en allt bredare yrkesutövning är det viktigt att du väljer en rörmokare som är auktoriserad för den typen av installation just du behöver. Eftersom vi också är certifierade för många typer av eljobb kan vi kombinera installation av både el och VVS.

Svanströms El & VVS AB är auktoriserade för följande installationer:
Lista på våra certifikat här

Enkla installationer är en vanlig källa till fel

Vissa installationer framhålls ofta som enklare än andra. Att installera en kran i köket eller att koppla in disk- och tvättmaskin är typexempel på sådana. Därför kan sådana installationer ofta bli gjorda av hemmafixare eller andra typer av hantverkare än rörmokare som råkar vara på plats vid en ombyggnation eller renovering. Om en vattenläcka uppstår till följd av en installation gjord på det här viset kan du gå miste om delar av, eller i värsta fall, hela försäkringsbeloppet. Att få det korrekt installerat från första början minskar risken för att fel ska uppstå alls och det är väl värt den investeringen för att förebygga skador och för att behålla rätten till utbetalning från försäkring om olyckan ändå är framme. Vi hjälper dit att hitta rörmokare som har rätt kompetens och expertis för just det du behöver hjälp med för att undvika felinstallationer.

Nya kök kräver ofta mer planering

Tänk efter före när du planerar ditt nya kök! Planera gärna i samråd med en auktoriserad VVS-installatör för att allt ska bli både rätt installerat och snyggt utfört. Idag kopplas ofta många fler maskiner till vatten- och avloppsledningar än vad som tidigare var vanligt. Ugnar med ångfunktion, fasta kaffebryggare, kranar för bubbelvatten eller inbyggda ismaskiner finns idag i många helt vanliga hem. Här behöver du genomgående en säker installation och ett praktiskt tänk för att göra systemet både väl fungerade och enklare att underhålla. Svanströms El & VVS AB är certifierade för en rad elektriska arbeten såväl som för VVS-installationer. Med den kombinationen av kompetens kan vi göra en snygg och säker installation av många olika sorters vitvaror och andra prylar i ditt hem.

Kontakta VVS-tekniker i god tid

Idag råder det en viss brist på rörmokare med rätt utbildning och kompetens. När du ska genomföra en ny installation är det därför viktigt att du bokar i den i god tid för att säkerställa att du får kompetent och yrkeskunnig personal som genomför den. Likaså om du misstänker att ett problem är på väg att uppstå med vatten eller avlopp bör du kontakta din VVS-tekniker i tid – helst innan problemet övergått i ett akut läge. Det är ofta enklare och billigare att lösa problemet på ett tidigt stadium med hjälp av god planering istället för att lösa det akut.

Rörmokeri handlar idag om en bred kompetensbas; installation och underhåll av vatten- och avloppsledningar såväl som installationer av kranar och vitvaror eller vattenburna värmesystem som till exempel golvvärme. Med bra planering kan du skapa en lista på alla arbeten som behöver göras och beta av många på en och samma gång. Då spar du både tid och pengar!

Byte av avloppsrör

Spara på annat, inte på säkerheten

Idag kan du ofta köpa vitvaror med installation. På ytan låter det praktiskt och det kan framstå som ett billigt och bra alternativ. Vi åker dock väldigt ofta ut på uppdrag orsakade av just felaktigt installerade vitvaror. Stora varuhus genomför ibland hundratals installationer per dag och många av dessa sker utan att grundläggande kontroller genomförs. Många vitvaror kräver kompetens inom både el och VVS för en säker installation och utan rätt kompetens kan risken för läckage som leder till vattenskador eller elfel som leder till brand snabbt bli överhängande.

Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap har noterat att antalet bränder som startat i vanliga vitvaror som diskmaskiner har ökat de senaste 10 åren. Vi tror att detta beror på att de blir allt vanligare inslag i fler hem och att många av dessa installationer inte görs av personal med rätt kompetens, utbildning eller certifikat. Köp därför vitvarorna utan installation på köpet och anlita någon med rätt behörighet att installera dem. Det är inte värt att riskera din och hemmets säkerhet för att spara en liten summa på installationen.

Förbered för akuta lägen genom att hitta rörmokare i förväg

Ibland är olyckan framme hur man än försöker skydda sig. Oförutsedda händelser kan orsaka problem och skador på egendom. När läget är akut har du troligtvis inte tid att göra en genomgående undersökning av flera lokala VVS-firmor. Gör därför detta i förväg så du vet vem du ska ringa om olyckan redan är ett faktum. Svanströms El & VVS AB hjälper dig med alla typer av El- och VVS-relaterade problem och ser till att hitta rörmokare som är experter på just det område du behöver hjälp med! Inom vårt område kan vi vara på plats inom en timme och vår dygnet-runt-jour kan hjälpa dig oavsett vilken tid på dygnet felet uppstår.

Svanströms El & VVS – ett tryggt val för både rörmokeri- och elarbeten

Vi har en stor yrkesstolthet i det vi gör. Som auktoriserade fackmän kan vi göra säkra VVS-installationer och vi är certifierade för ett flertal elektriska arbeten, inklusive alla eljobb som kan utföras i hemmet. Med jobb utfört av Svanströms El och VVS AB kan du känna dig riktigt trygg i ditt hem.

Vi har rörjour dygnet runt och kan även hjälpa dig med andra tjänster inom rörmokeri!

Få hjälp direkt

Kom i kontakt med en rörmokare nu för att få hjälp med ditt VVS problem.

R

18 års erfarenhet

R

6000 planerade uppdrag om året

R

Certifierad Service

Svanströms EL och VVS AB
Gamla Huddingevägen 470
125 43 Älvsjö
Org.nr 556784-4468

Tel: 020-150505
Jour-tel: 020-150505
info@svanstromsel.se

Vi är miljö- och kvalitets-certifierade likvärdigt ISO 14001 samt ISO 9001.

Cookies
Integritetspolicy

Copyright © 2023 - Svanströms el och vvs AB | All Rights Reserved | Skapad av Mediamind